Podcast

 

Nyheder og den gode historie

Som journalist favner jeg bredt, men nyhedsjournalistikken og den historie der betyder noget for det enkelte menneske, fylder meget for mig. Det at jeg kan give det almindelige menneske en stemme i den store verden.

Jeg er typen, der ikke er bange for at give noget af mig selv og mine erfaringer, både i mine produkter og i min indgang til kilder. Jeg brænder for den gode historie og formidlingen af denne.

Disse indgange kommer til udtryk i mine produktioner. I tv-indslaget herunder tog min studiemakker og jeg fat i et problem der irriterer rigtigt mange mennesker, ulovlige overhalinger på den fynske motorvej. Et indslag vi selv endte med at være særdeles tilfredse med.

 

Også TV2Fyn fandt historien interessant, så meget at det endte med at de købte ideen og researchen af os.

 

Ledende nyhedsredaktør Lasse Hørbye Nielsen skrev efterfølgende:

Jeg må sige, at jeg var imponeret over emnevalg og journalistisk metode. Elefantoverhalinger på E20 dokumenteret i ulovligt tidsrum er godt stof. Med opsigtsvækkende interviews med lastbilchauffører og en fin konfrontation med ansvarlig politimand. Det var kun den visuelle kvalitet i optagelserne, der gjorde at vi ikke kunne bruge selve indslaget. Men flot journalistik metode.

Deres indslag, der kan ses her, er en tro kopi af vores, hvilket jeg egentligt er ret stolt af.

 

At jeg ikke har problemer med at give noget af mig selv, synes jeg kommer rigtigt godt til udtryk i denne kronik i Kristeligt Dagblad om Gud, Folkekirken og mig selv. Et emne der egentligt betyder meget for mange mennesker, men som også ofte er et stort tabu. Folks tro er deres egen, og de vil ikke dele den. Det prøver jeg i kronikken at gøre lidt op med.

 

Som alle andre journaliststuderende, så leger jeg naturligvis også med journalistikken på alle tider af døgnet.

Sammen med en kammerat har jeg startet et projekt vi kalder Passer På Danmark. Her går vi tæt på de folk i uniform, der passer på os alle sammen. Vi vil gerne fortælle den gode historie om mennesket bag uniformen. Vi er ikke interesseret i brand, død og ødelæggelse, men personen, der også smører madpakker og som også bliver påvirket af de ulykker, de kommer ud til.

Her trækker vi meget på mit store netværk, især i beredskabet.

Projektet er i sin spæde start, og hvor vi ender ved vi ikke helt, men drømme og ambitioner er store. Vi formidler via foto, VJ og skreven tekst.

 

Billeder, og lidt tekst, fra to døgnvagter på brandstationen i Hvidovre kan ses på min Facebookprofil her

 

Ved siden af studiet hjælper jeg et par af de lokale, frivillige foreninger med deres pressearbejde.

I både Jels Vikingespil og det frivillige brandværn i Jels arbejder jeg med online markedsføring og pressearbejde.

 

 

 

 

Ole Blædel 24 34 41 12